Slanger

Det finnes mange forskjellige dyre arter, noen er små og søte andre er stikk motsatt. Veldig mange ar dyreartene er farlige for menneskene og en av de verste er nok slanger. Slanger er manges store skrekk, de har rett og slett fobi mot slanger og blir hysteriske når de får øye på en. Men heldigvis er slangene oftere redd for menneskene en vi tror, de fleste artene biter eller angriper kun om man kommer overraskende på dem.

Klapperslange

Så langt har man oppdaget over 20 forskjellige familier av slangene og finnes rundt 3 600 forskjellige arter av slanger spredt rundt omkring i verden. Klapperslanger er en underart av hoggorm familien og finnes for det meste i fra de sørlige delene av Amerika og opp til den Canadiske grensen. Det er gruveslange familien som er navnet på denne arten.

Klapperslange
Klapperslange

Det typiske kjennetegnet til klapper slangen er den spesielle haletippen som de skrangler med om de føler seg truet. Som de fleste slanger lever også denne av smådyr og gnagere som de raskt og effektivt dreper med giften den har. De små dyrene blir drept med en gang, mens de litt større tar det litt lengre tid før de dør og da følger slangen etter byttet. Bitt fra en klapperslange kan også være dødelig for mennesker. Man har funnet rundt 40 forskjellige arter av klapperslangen og noen av dem er skogs klapperslange, diamant klapperslange, prærie klapperslange og svart hale klapperslange.

Kobra slanger

Den største slangen av gift slangene er Kongekobra slangen. Den kan bli rundt seks meter lang og ha en vekt på rundt 20 kilo. Kobra slangen er den eneste i gruppen Ophiophagus som man finner i Naja slekten.

Kobra slanger
Kobra slanger

I motsetning til de andre giftslangene er det omtrent bare slanger de spiser, gjerne de som ikke er giftige men de tar også dem. Giften er en slags nervegift som ikke er så spesiell sterk når man sammenligner andre gift slanger. Men den kan drepe en voksen elefant med giften, det tilsvarer rundt 20 voksne mennesker så denne slangen bør man ha respekt for. Det som også er forskjell i fra denne arten og de andre er at den injiserer en stor mengde gift i ett bitt, de andre deler giften opp i mindre doser ved bitt. Slangen finner man i deler av Kina, India og i sør øst Asia.

Gabonviper

Gabonviper er en slange som tilhører Viperidae familien som ligger under Bitis slekten. Gabonviperen er den største i denne slekten og er verdens tyngste Viperid med de lengste tennene. Det er den slangen som desidert gir mest gift i ett bitt. Gjennomsnitts lengden er på en og en halvmeter og en vekt på rundt ni kilo. Men det har blitt funnet ett eksemplar på hele 205 cm i Sierra Leone så det forekommer ar de kan bli lengre en normalt.

Gabonviper
Gabonviper

Denne slangen finner man i de sentrale og i de østlige delene av Afrika. Den trives best i regnskogen og i skogsområdene rundt disse i de lavtliggende strøkene. Gabonviperen er en typisk natt jeger og ligger stort sett rolig og venter til at byttet nærmer seg.